Това лято няма да е сред най-топлите в историята. Миналото лято беше по-топло, тогава

...
</TD
>Това лято няма да е сред най-топлите в историята. Миналото лято беше по-топло, тогава
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Само по джапанки в следващите дни, в Пловдив температурите ще достигнат 40 градуса

" Това лято няма да е измежду най-топлите в историята. Миналото лято беше по-топло, тогава юни беше убийствено парещ, юли беше много парещ, август беше в топ 3 по жега през годините, а септември в топ 5. Много топло беше. “

Такова съпоставяне направи климатологът проф. Георги Рачев, предава Euronews Bulgaria.

Ето какво още каза климатологът:

" Можем да излизаме идващите две седмици единствено по джапанки. Очаква ни интервал на изсъхнало, топло и в обособени дни на доста горещо време. Сега е времето на жегите в северното полукълбо, когато слънцето е застанало високо. Най-топло ще бъде в региона на Кувейт и Южен Ирак.

Очакват ни температури до 40 градуса в четвъртък и петък идната седмица. Очаква ни доста топло време до 26-ти юли, горещо време между 36 и 40 градуса. Тези температури не са непредвидени за този интервал.

В Турция ще има към 50 градуса, може и да стане при нас по този начин, само че въпросът е да стане дълготрайно, с цел да стане връх. При нас върхът е 45 градуса в Пловдив преди 20 години през 2000-та година.

В Пловдив ще има температури до 40 градуса в четвъртък и петък също. В Златни пясъци температурите ще са към 33-35 през седмицата. В Русе ще има стопляне също, от сряда в Плевен - също температури до 40 градуса.

България е градобитна страна, само че за благополучие това е лимитирано. Хората в Разградско са изгубили реколтата си през вчерашния ден, само че значимото е, че са добре хората. Иначе България се готви да посрещне страхотна годишна продукция от зърно, на глава от популацията сме и преди всичко по произвеждане на слънчоглед.

Нямаме опит до момента и не се знае какво ще стане с водите от АЕЦ " Фукушима ". Ядрената енергетика, както работим с нея сега, не е екологична и не е ОК. Това е радиоактивна вода, въобще не е ОК. Може би единствено в дребен периметър ще има проблем, само че ще забележим по какъв начин ще бъде.

Няма заплаха и за хората по нашето море от води от Каховка. Движението на водата е от север на юг във вътрешността към морето. "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР